Sparkonton med hög ränta

Om du spara pengar vill du såklart att de ska växa så snabbt som möjligt och då måste du spara dina pengar på ett sparkonto som ger dig en riktigt hög sparränta, det vill säga på ett högräntekonto. Dessa högräntekonton ger dig en klart bättre ränta än ett vanligt sparkonto och det är såna sparkonton som vi tipsar om här på sparapengarna.se.

Två olika sorters högräntekonton

Det finns högräntekonton som omfattas av den statliga insättningsgarantin och de som inte gör det. Om du sparar på ett högräntekonto som omfattas av insättningsgarantin får du ersättning för alla dina sparpengar (upp till 100 000 Euro per bank och person) om banken eller kreditbolaget försätts i konkurs. Det är den stora fördelen med att spara på ett högräntekonto som omfattas av garantin, men det finns även en stor fördel med att spara på ett sparkonto som inte omfattas av insättningsgarantin: de ger dig nämligen en enormt hög sparränta. Du kan få 5.67 – 10 % i sparränta och det gör stor skillnad för ditt sparande.

Risken för att de kreditbolag som vi listar här på sparapengarna.se skulle gå i konkurs är emellertid inte stor eftersom de investerar sitt kapital i trygga bostäder och/eller har en lönsam kreditgivning som rullar på bra under kristider. Om du ändå vill spara på ett högräntekonto som omfattas av insättningsgarantin hittar du även såna sparkonton här på sparapengarna.se.