Dra ner på dina kostnader för bilen

Om du är en riktig snåljåp (i positiv bemärkelse, såklart) ska du såklart inte ha en bil. Det kostar ju en massa pengar eftersom du då måste betala för svindyr bensin, fordonsskatt, bilförsäkring, olja, kylarvätska, spolarvätska, reparationer, däckbyte och en massa annat. Nu är det ju så att många trots det inte kan tänka sig att leva utan bil fast att de annars är mycket ekonomiska, så därför kommer vi på sparapengarna.se ge dig några tips på hur du kan dra ner på dina kostnader för bilen.

10 tips för lägre bilkostnader

  1. Köp en bensinsnål bil. Oftast tjänar man inte på att köpa en riktigt gammal bil eftersom den slukar massor av bensin. Då är det bättre att köpa en bil som åtminstone drar högst 0,8 liter/mil.
  2. Köp inte en helt ny bil. En ny bil brukar sjunka till halva värdet redan efter 3 år, så om du vill ha en relativt ny och bensinsnål bil är det bättre att köpa en begagnad bil som har 3 år på nacken för då är det du som sparar pengar på värdeminskningen istället.
  3. Få bilen att dra mindre bensin. Det finns minst två sätt att få bilen att dra mindre bensin: a) Använd inte takräcke om du inte behöver det och stäng fönster och takluckan för de fångar upp vind som gör att bilen drar mer bensin. b) Se till att däcken har ett tillräckligt högt lufttryck.
  4. Buskör inte och gör inga snabba rivstarter när det blir grönt, sådant gör också att bilen drar mer bensin men också att den drabbas av mer slitage och att däcken snabbare nöts ner.
  5. Ta hand om din bil. Tvätta den ofta och reparera småsaker innan de blir värre. Kolla oljan och kylarvätskan ofta.
  6. Tanka på en billig mack för bara några öres skillnad gör stor skillnad i längden.
  7. Gå eller cykla ibland. Sätt dig inte i bilen och åk till affären som bara ligger en kilometer bort, cykla eller gå istället.
  8. Åk kommunalt till jobbet om det är möjligt, för det är här det brukar gå åt mest bensin.
  9. Jämför bilförsäkringar innan du köper en försäkring för det kan du spara mycket pengar på.
  10. Jämför billån om du måste låna till ditt bilköp så att du inte behöver betala mer i ränta än vad som är nödvändigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *