Bli inte pank på resan

Alla behöver vi resa bort någon gång ibland, även vi som annars brukar hushålla med pengarna. Och det behöver faktiskt inte bli så dyrt som du tror, inte om du följer de råd sparapengarna.se nu kommer att ge dig.

  1. Leta efter billiga charterresor. Om du vill åka iväg på en paketresa med flyg och hotell ska du leta efter en sistaminutenresa. De billigaste sistaminutenresorna hittar du i maj och i början av juni innan skolorna stänger. Även i slutet av augusti och september kan du hittar riktigt billiga charterresor om den svenska sommaren har varit bra. Ju senare avresedatum du bokar desto billigare blir det. Det är inte omöjligt att få tag på en resa med flyg och hotell för 1000 – 2500 kr om du bokar så sent som möjligt under senvåren, sensommaren eller den tidiga hösten, i alla fall inte om du väljer en ospecificerad resa.
  2. Hitta en billig flygstol. Charterarrangörerna erbjuder även resor med endast flyg och om du bokar en sådan stol så sent som möjligt kan du lätt flyga tur och retur till Sydeuropa under 1000 kr vid rätt tid på året. Även flygresor längre bort brukar var riktigt billiga. Annars bör du vända dig till något av lågprisflygbolagen, till exempel Norwegian, Ryan Air eller Easyjet och då brukar man tjäna på att boka resan så tidigt som möjligt, men inte alltid.
  3. Pussla ihop din resa själv. Välj ut ett lågprisflygbolag som vi nämnde ovan och leta efter ett billigt boende på nätet. Fyra utmärkta ställen att hitta ett riktigt billig boende på är booking.com, hostelbookers.com, hosteworld.com och Tripadvisors Holidaylettings.
  4. Välj helst ett boende med kokmöjligheter eftersom det är bra mycket billigare att laga sin mat själv. Visst vill man säkert äta ute ibland när man är på semester men du kanske kan äta frukost och lunch på rummet.
  5. Om du får betala extra för elen bör du använda fläkt istället för luftkonditionering eftersom aircondition drar en massa ström.
  6. Mat & dryck. Drick den lokala drycken och ät den lokala maten för det brukar vara billigast. Om du ska äta ute bör du söka dig bort från turiststråken och äta där lokalinvånarna äter, det sparar du en massa pengar på.
  7. Åk kommunalt istället för Taxi, dels för att du sparar massor av pengar och dels för att det är ett bra sätt att beblanda sig med lokalinvånarna.
  8. Ta med matsäck, kanske mackor, om du ska iväg på en utflykt. Det bör du även göra om du flyger med lågprisflyg, om de tillåter det, annars kan du äta matsäcken på flygplatsen innan du flyger.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *